Bestil LEI-certifikat og LEI-tag online

Samtidig er systemet til fordel for alle aktører på det globale finansmarked, forudsat selvfølgelig at aktørerne har rent mel i posen. Alle, der er interesseret i at udføre lovlige finansielle transaktioner internationalt, kan via systemet med LEI sikre sig, at de handler med troværdige aktører.

På den måde bliver et LEI-tag din mulighed for at vise på din hjemmeside, at du tilbyder fuld åbenhed. Du har intet at skjule, og enhver besøgende kan tjekke dine data i LEI Register via dit LEI-certifikat. Hvordan man end vender og drejer det, er der noget sympatisk ved ideen. Hvorfor ikke være ærlige, stå frem og lade andre tjekke, at vi faktisk er dem, vi påstår at være? Hvis vi skal lave forretning med hinanden, bør troværdighed og åbenhed vel være en forudsætning i alle tilfælde.

Selvfølgelig kan man indvende, at bureaukrati og administration er en hæmsko, når man driver forretning. Men når du ikke har noget at skjule, er der en fordel i at kunne stå frem og vise dit ansigt. Et LEI-tag giver dig mulighed for at vise dit ansigt globalt, så alle finansielle aktører i hele verden kan tjekke, hvem du er.

Forudsætningen for et LEI-tag er som nævnt, at du har fået udfærdiget et LEI-certifikat. Hvilket igen forudsætter, at du har fået udstedt en LEI-kode. Systemet er altså, at som juridisk enhed, der udfører finansielle transaktioner internationalt, er det lovpligtigt at have en LEI-kode. LEI-certifikatet og LEI-tagget er i princippet ikke lovpligtigt. Men det er praktisk og sandsynligvis også til din fordel.

LEI-certifikatet bliver svært at undgå, selvom det ikke ligefrem er påbudt. Men din bank vil gerne se et LEI-certifikat, din eventuelle mægler vil også bede om et LEI-certifikat. Hvis du er engageret i at købe værdipapirer af forskellig slags, aktier, obligationer, vil din bank helt sikkert bede om dokumentation for din LEI-kode. Du kan bestille LEI-certifikat og LEI-tag online mange steder. Som regel følger LEI-certifikat og LEI-tag som et ekstra gebyr ved udstedelse eller fornyelse af LEI-kode.

Har du først fået din LEI-kode, og du har fået dit LEI-certifikat, er du kørende i forhold til myndigheder, banker og andre, der vil have garantier for din identitet – og dine reelle hensigter. Dernæst kommer din egen interesse i at vise dit ærlige ansigt. Med et LEI-tag, så kunderne kommer til dig.

Et LEI-tag er bare et link, men på den anden side er det ikke ‘bare’ et link. Det er et link, der viser, at du spiller med åbne kort. Du inviterer besøgende på din hjemmeside til at tjekke din identitet, så alle kan føle sig trygge ved at handle med hinanden. Det må siges at være et positivt signal at sende.